Tarihçe

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), nitelikli sağlık personeli yetiştirerek ülkemizin sağlık sektörüne katkıda bulunmak, sağlık alanında bilimsel çalışmalar yapmak, sağlık teknolojisi ve ilaç üretimine katkıda bulunmak amacıyla, ‘sağlık temalı’ bir Üniversite olarak 18 Mayıs 2018 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden ayrılarak kurulmuştur. Bu kuruluş sonrası, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin kuruluş çalışmaları 2018 yılı içerisinde başlamış ve 8 Mayıs 2019 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu’ndan izin alınmıştır. İzin ardından, 02 Ağustos 2019 tarihinde “Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.” unvanıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na tescil edilmiş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022