KLİNİK ÇALIŞMALARDA SAHA KOORDİNATÖRLERİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

13 Şubat 2024 günü, Klinik Araştırmalar Veritabanı (KAV Türkiye),Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi ortaklığında “Klinik Çalışmalarda Saha Koordinatörleri Görev, Yetki ve Sorumlulukları Çalıştayı” düzenlenmiştir.

Klinik Araştırmalar Evreninde Mükemmeliyet çalışmalarını bir sonraki basamağa çıkarmak için ortak çalışılan kurumların klinik araştırma yöneticileri, klinik araştırma birimi yönetim kurulu üyeleri, aktif klinik araştırma yapan akademisyen ve birim ve ünite sekreterlerinin katılacağı Saha Görevlileri Çalıştayı düzenlenmiştir. Üniversitemizi temsilen, Ofisimiz bünyesinde kurulan Klinik Araştırma Birimini altında Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Uğur Can Şenyurt ile Öğr. Gör. Emre Semiz ve Öğr. Gör. Sevim Aydoğan katılım gösterirken, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri ve Üniversitemiz akademik ve idari personeli de Çalıştaya katılım göstermiştir.

Çalıştay kapsamında, saha görevlileri ile ilgili geniş çaplı konu başlıkları konuşulmuştur. Çalıştay kapsamında,

“1.Saha Görevlileri hangi mevzuatla çalışıyor?

2.Saha görevlilerini kim talep ediyor?

3.Saha görevlileri nasıl yetiştiriliyor?

4.Saha görevlileri görevlendirildikleri kurumlarda hangi ünvanlı çalışıyor?

5.Saha görevlilerinin özlük haklarını kim takip ediyor?

6.Saha görevlilerinin rol ve görevleri nelerdir?

7.Saha görevlileri sahada ne gibi sorunlar yaşıyor?

8.Çözüm önerileri nelerdir?” gibi sorulara cevap aranmış,  ortak çözümler ve tavsiyeler geliştirilmeye çalışılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2024