Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Yarışması

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek olan üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

AMAÇ ve FAYDA

Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

KİMLER KATILIM SAĞLAYABİLİR?

Üniversitelerimizde öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak

• Ön Lisans
  • Lisans
  • Yüksek Lisans
  • Doktora

Öğrencisi olan herkes yarışmaya katılım sağlayabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

26 Nisan – 31 Aralık 2019 Başvuruların Alınması

1 Kasım 2019 – 15 Nisan 2020 Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme

26 Nisan 2020 Finalistlerin Açıklanması ve Ödül Töreni